Sve što trebate znati o poticajima

Kao što već znate, blokići idu u povijest, uzbuđeni ste što ih više nećete morati ispunjavati, a u vaš salon uskoro će stići malena, elegantna, Neosalon fiskalna blagajna baš u skladu s modernim digitalnim poslovanjem i vašim interijerom.

No prije svega toga, na putu stoji nezaobilazna birokracija od koje vas sigurno već sada hvata muka.

Pa da vidimo što je sve potrebno učiniti na putu do ulaska fiskalne blagajne u vaš salon

U najmanju ruku trebate poduzeti sljedeća tri koraka:

  1. Zatražiti digitalni certifikat kod Fine – preduvjet je da ste prethodno registrirani kao poslovni subjekt u PKI sustavu Fine
  2. Preuzeti digitalni certifikat
  3. Nabaviti informatičko rješenje za fiskalizaciju i u njega učitati vaš digitalni certifikat te ga pripremiti za rad

Kako ćete znati da li ste u tom PKI sustavu Fine? Ako imate i koristite se već nekim od digitalnih certifikata, onda zasigurno jeste.

A što ako niste? Onda ćete lijepo put pod noge do prve poslovnice Fine i nemojte zaboraviti sa sobom ponijeti osobnu, žig, rješenje o upisu u nadležni registar, obavijest o NKD razvrstavanju i matični broj. Svu ostalu potrebnu dokumentaciju dobiti ćete na licu mjesta.

No, kako ste vi već odabrali Neosalon za svoje poslovanje, odgovore na gornja i sva ostala vaša pitanja vezana uz naknade, potrebnu dokumentaciju i mjesta dostave, moći ćete zatražiti u sklopu naše dodatne usluge. 

Ako niste vješti s papirima, a formulare za povrat poreza vam je uvijek ispunjavao susjed knjigovođa, ne brinite: uz gore navedenu dodatnu uslugu, ispunit ćemo vam potrebnu dokumentaciju (od zahtjeva do ugovora), a vi ćete jedino trebati otisnuti žig i staviti potpis.

Možda niste baš sigurni u to kako se radi online registracija, preuzimaju i učitavaju programi? Mi smo tu „doma“ pa ćemo učiniti i to umjesto vas tj. osigurat ćemo vam podršku prilikom preuzimanja certifikata i učitati ga u vaš Neosalon sustav.

Drugim riječima, Neosalon nije isključivo i samo fiskalna blagajna.

Neosalon je, u prvom redu, vaš pouzdan partner i vodič koji je uz vas od samog početka procesa uvođenja fiskalne blagajne, spreman poduzeti mnoge potrebne pretkorake umjesto vas.

Jedino što vi morate je i dalje ostati dobri u onome što radite.