Sve što trebate znati o poticajima

Ovaj tekst posvetit ćemo sigurnosti, pogotovo ako imate fiskalno rješenje u obliku programa koji ste instalirali na postojeće računalo. Jedan od mogućih problema koji se može javiti je da „pokupite“ pop-up reklame koje vam počinju nasumično iskakati, a to je dodatak koji sigurno niste željeli u paketu.

Adware programi koji se koriste za prikazivanje nasumičnih pop-up reklama većinom su instalirani na vaše računalo tehnikom koja se naziva “bundling” što je pojam koji označava instaliranje u paketu s nekim drugim programom – konkretno u ovom slučaju, u paketu s programom za fiskalizaciju.

Jedan od takvih programa je i AdSense koji se koristi od strane velike većine vlasnika web stranica kako bi putem interneta dodatno zaradili novac, a funkcionira na principu da svaki vaš klik na takvu reklamu donosi novac vlasniku stranice.

Pretpostavit ćemo da tvrtke od kojih ste kupili program za fiskalizaciju nisu namjerno ubacile reklame u svoj proizvod kako bi preko vas dodatno zaradile novac jer se to kosi sa zdravim razumom pa se u tom slučaju vjerojatno radi o sigurnosnom propustu koji bi se, na vaš zahtjev, trebao odmah otkloniti.

Ako vaš ponuđač fiskalnog programa ne rješava ovaj problem na vaš zahtjev, to znači da ili ne zna ili ga ne želi riješiti iz nekih vama nepoznatih razloga. Tada još jednom razmislite o tome želite li takvog fiskalnog partnera jer su reklame samo manje zlo po pitanju sigurnosnog propusta – puno gora stvar je mogućnost prodora virusa koji u pitanje može dovesti sve vaše podatke.

Neosalon fiskalna blagajna i ovdje je korak ispred drugih: uređaj se isključivo koristi kao fiskalna blagajna i nema opasnosti da se vašom greškom ili „samo od sebe“ nešto instalira – bilo da se radi o reklamama ili virusu.

Osim toga, vaši podaci su sigurni čak i u slučaju kvara jer Neosalon omogućava sigurnosnu pohranu podataka s mogućnošću spajanja na daljinu, a ako se ukaže potreba i brzu dostavu zamjenskog uređaja na kućnu adresu.