Sve što trebate znati o poticajima

Turistička sezona je pred vratima, a turistima su omiljeno sredstvo plaćanja – kartice! I Hrvati sve manje plaćaju gotovinom – ne snalaze se s eurima. Jeste li već nabavili svoj POS uređaj i omogućili im kartično plaćanje?

 

Odlazi li gotovinsko plaćanje u povijest?

Od početka pandemije do danas, sve banke ne samo u Hrvatskoj, nego i u drugim zemljama Europske unije bilježe povećanje broja izdanih kartica, ali i povećanje broja kartičnog plaćanja. Od uvođenja eura početkom ove godine, te se brojke drastično povećavaju. 

Znači li to da kupci sve više napuštaju gotovinsko plaćanje, nekad omiljen način plaćanja među Hrvatima? 

Statistika svakako tome ide u prilog, ali i argumenti kupaca koji kažu da se još uvijek nisu u potpunosti naviknuli na euro valutu te da im nije zgodno nositi toliko kovanica i brinuti se je li im doista vraćen točan iznos. 

Sve su to opravdani razlozi zašto bi poduzetnici 21. stoljeća, uključujući ugostitelje, frizerske i kozmetičke salone te druge djelatnosti u kojima se uglavnom plaćalo u gotovini, trebali imati mogućnost kartičnog plaćanja

 

Kartično plaćanje povećava profit i stvara zadovoljnije kupce

Redovi na kasi nikoga ne oduševljavaju pa umjesto brojanja kovanica, mnogi će kupci radije posegnuti za karticom ako im je kartično plaćanje na prodajnom mjestu omogućeno. Poduzetnik tako dobiva bržu protočnost odnosno gužve postaju prošlost, više kupaca koje može poslužiti, ali povrh svega, zadovoljnije kupce jer nisu dugo čekali u redu. Takvi se rado vraćaju i preporučuju posjećena mjesta. 

U prilog povećanju profita ide i činjenica da kupac nije ograničen iznosom gotovine koju ima sa sobom, a koja je, baš zbog povećanja trenda bezgotovinskog plaćanja, sve manje zastupljena u novčanicima. Posebice kod turista čija je platežna moć veća od one domaćih kupaca. Za poduzetnika to znači da kupac može, a nerijetko i hoće, potrošiti više od planiranog

No, kako sad na mali pult dodati još i POS uređaj? Mnoge poduzetnike brine isto pitanje. Kako bi i u tome pomogao poduzetnicima, Neosalon je pripremio sve-u-jednom rješenjemobilna fiskalna blagajna i POS uređaj – koje ne zauzima puno mjesta na pultu, a stane i u džep radne odjeće.

 

Povećajte sigurnost svog poslovanja

U jeku sezone nemalo smo puta svjedočili medijskim napisima da su gosti otišli iz restorana ili kafića, a da nisu platiti račun. Konobarima tako nešto može lako promaknuti, posebno zato što smo navikli na to da gosti ostave novac na stolu. Uz kartično plaćanje, posebice uz mobilnu fiskalnu blagajnu poput Neosalon fiskalne blagajne s integriranim POS uređajem, povećavate sigurnost da do takvih situacija ne dođe. 

Kartično plaćanje doprinosi i transparentnosti poslovanja. Želite li u svakom trenutku pouzdano znati koliki je promet ostvaren te tako odgovorno voditi računa o svojim financijama, korištenje POS uređaja će vam to omogućiti jer uz Neosalon fiskalnu blagajnu i POS uređaj uplate su na vašem računu najčešće već sljedeći radni dan.

 

Smanjite troškove svog poslovanja: uštedite vrijeme i novac

Na kraju svake smjene, kad zadnji kupci odu, treba još prebrojiti novac u kasi. Posao je to koji zna potrajati, ali što kada to ne bi bilo tako? Što kad biste gotovinu prebrojili brzo i jednostavno i znatno ranije otišli na zaslužen odmor od užurbanog dana na poslu? 

Ako kartično plaćanje u većem omjeru zamijeni gotovinsko, brže ćete prebrojiti novac iz kase, te nećete morati do prvog bankomata u gluho doba noći položiti novac na svoj račun.

Naknade za kartično plaćanje kod Neosalonovog rješenja kreću se od 1,51 % za debitne potrošačke kartice izdane u EU-u koje su i najviše zastupljene.

 

Tražite povoljno POS rješenje koje već sutra može biti vaše?

Istražujući potrebe i trendove kupaca i poduzetnika uvidjeli smo da je potreba za kartičnim plaćanjem sve veća, ali da istovremeno uvođenje ove opcije plaćanja za poduzetnike mora biti jednostavno, brzo, povoljno i sigurno

Upravo zato smo Neosalon mobilnu fiskalnu blagajnu još više unaprijedili čime je ova najpovoljnija fiskalna blagajna još jednom pokazala zašto je omiljena među hrvatskim poduzetnicima.

Neosalon mobilna „sve-u-jednom“ fiskalna blagajna sada dolazi s integriranim POS uređajem. Drugim riječima to znači da se sva naplata izvršava preko istog uređaja preko kojeg se ujedno izdaje račun s potvrdom provedene transakcije. 

Aktivacija je besplatna, brza i jednostavna, a korištenje blagajne naplaćuje se samo za one mjesece kad je aktivna. Ugovorne obveze nema, kao ni minimalnog mjesečnog prometa. Uz sve to, korisnička podrška kako za fiskalnu blagajnu, tako i za kartično plaćanje je objedinjena na jednom mjestu.

# Kartično plaćanje

Odlučili ste unaprijediti svoje poslovanje uvođenjem kartičnog plaćanja?