Sve što trebate znati o poticajima

S obzirom na to da smo imali mnogo upita od strane budućih korisnika što sve treba napraviti prije uvođenja fiskalne blagajne i da li je samo dovoljno kupiti blagajnu, odlučili smo ukratko ponoviti sve na jednom mjestu.

Kao prvo, bitno je znati jeste li postojeći ili novi obveznik fiskalizacije. U slučaju kada koristite već neku fiskalnu blagajnu i odlučite ju zamijeniti novom, stvar je jednostavna: odaberete novu blagajnu i to je više manje to.

Ulazite li u svijet poduzetnika po prvi puta, nije samo dovoljno odabrati i kupiti blagajnu, već ju morate povezati s Poreznom upravom. Za to će vam trebati FINA certifikat, a potrebnu papirologiju možete zatražiti u bilo kojoj poslovnici. Naknada za certifikat iznosi 300 kn, a certifikat vrijedi 5 godina.

Ovim putem podsjećamo sve one koji su krenuli s fiskalizacijom 2013. godine, da ove godine obavezno obrate pažnju na to kada im ističe rok za produljenje certifikata kako bi izbjegli smetnje i prekid u radu fiskalne blagajne. Korisnici Neosalona ne moraju o tome brinuti jer će ih Neosalon blagajna pravovremeno podsjetiti na skori istek certifikata.

Nakon predaje zahtjeva i obrade ugovora, dobit ćete referentni broj i aktivacijski kod koji su neophodni kako biste aktivirali blagajnu.

Također pripremite uvezanu knjigu računa ovjerenu u nadležnoj PU koja će vam poslužiti za ispis računa u slučaju kvara blagajne, naljepnicu na kojoj piše da ste obvezni izdavati račun, interni akt i odluku o blagajničkom maksimumu.

Kod nas u Neosalonu u sklopu dodatne usluge, popunit ćemo na vaš zahtjev svu papirologiju od zahtjeva do ugovora, a vi ćete jedino na njih trebati staviti svoj potpis i žig. Nakon toga ćemo implementirati fiskalni certifikat u vašu Neosalon fiskalnu blagajnu i voditi vas sigurnim putem kroz izradu cjenika, izradu spomenutih dokumenata i sve korake do izdavanja prvog računa.