Sve što trebate znati o poticajima

Sigurno ste već primijetili obavijest koju šalje FINA, u kojem vas obavještava o tome kako će 7. lipnja, sukladno EU regulativama isteći valjanost poslužiteljskog certifikata Porezne uprave cis.porezna-uprava.hr koji se koristi i u produkcijskoj okolini sustava fiskalizacije.

Postavlja se pitanje, što u ovom slučaju trebate učiniti? Odgovor je: “Ništa”. Neosalon će za vas učiniti sve što je potrebno.

Sasvim je druga stvar ako vam ističe vaš fiskalni certifikat čije je vrijeme trajanja ograničeno na 5 godina nakon kupnje. Svi oni koji su krenuli u fiskalizaciju 2013. godine, ove će godine morati obnoviti svoj fiskalni certifikat u Fini tj. kupiti novi.

Kako ne bi došlo do prekida u postupku fiskalizacije računa, obveznici fiskalizacije su obvezni, prije isteka valjanosti postojećeg certifikata, zatražiti izdavanje novog, čija će valjanost opet biti narednih 5 godina.

Nakon što obnovite/kupite novi fiskalni certifikat, javit ćete se našoj korisničkoj službi koja će vam vrlo rado pomoći oko ažuriranja i implementacije novog certifikata u Neosalon blagajnu: sve što trebate je poslati nam referentni broj i autorizacijski kod koji ćete prilikom obnove certifikata dobiti u Fini.

Iako se Fina trudi na vrijeme obavijestiti svakog korisnika o isteku 5-godišnje valjanosti fiskalnog certifikata, ako niste sigurni u to kada vam istječe certifikat, nazovite besplatni broj telefona 0800 0080 ili pošaljite upit na adresu e-pošte certifikati-fiskalizacija@fina.hr.

Za sve ostalo, tu je Neosalon.