Sve što trebate znati o poticajima

Svaka blagajna treba vezu s internetom kako bi tijekom fiskalizacije mogla biti povezana s Poreznom upravom. Postoji više načina kako se možete povezati s internetom, a najčešće se koriste sljedeći:

  1. bežično, koristeći mrežu u prostoru ili onu od susjeda
  2. putem podatkovne kartice
  3. ili koristeći vlastiti mobitel

Putem Neosalon fiskalne blagajne moguće se povezati na sva 3 načina s internetom, a nastavku ćemo ukratko objasniti na koji način te je na vama da odaberete sebi najprikladniji.

Prednost Neosalon fiskalne blagajne leži u tome da niste obvezni sklapati nikakve ugovore, niti ste uvjetovani određenim operaterom što je često slučaj kada uzimate fiskalne blagajne u najam. Jednostavno koristite paket i operatera s kojim već imate ugovor uz način pristupa internetu prema vlastitom odabiru.

U slučaju da ste stacionirani u nekom prostoru u kojem obavljate svoju djelatnost, a u tom prostoru imate dostupan wi-fi (vlastiti ili od susjeda koji ga je voljan dijeliti), onda ćete odabrati opciju a.

Opcija b podrazumijeva kupnju podatkovne kartice određenog operatera koju stavite u uređaj i imate dostupan internet gdje god krenuli. Neosalon uređaj nije zaključan niti za jednu mrežu, tako da slobodno koristite operatera po vašem izboru.

Najpovoljnija je opcija c gdje za pristup internetu koristite vlastiti mobitel putem mobilne pristupne točke (tzv. Hot-Spota) pa ne morate ulaziti u dodatne troškove plaćanja. U tom slučaju morate računati s nešto kraćim vijekom trajanja baterije na mobitelu pa bi bilo dobro da kraj sebe uvijek imate punjač.

O potrošnji ne trebate voditi previše računa jer Neosalon za fiskalizaciju u prosjeku mjesečno „pojede“ 100 do 200 MB što se uklapa i u one najmanje tarifne pakete koji gotovo nikada nisu ispod 1 GB, već su često i puno veći.

Kada pričamo o vezi s internetom, važno je napomenuti sljedeće: svi obveznici fiskalizacije zakonski su dužni u roku 2 dana (računajući dan u kojem je došlo do prekida veze), ponovo uspostaviti elektroničku vezu i dostaviti Poreznoj upravi sve račune koji su u tom razdoblju izdani.

Uz Neofiskalnu blagajnu imate mogućnost izdavanja računa i tijekom nestanka internetske veze, a fiskalizacija se automatski uspostavlja onog trenutka kada se smetnja s internetom ukloni.