Sve što trebate znati o poticajima

Sigurno ste već dobili obavijest od strane Porezne uprave da ističe aplikacijski certifikat i pitate se što vi trebate učiniti?

Odgovor je kao i do sada – ništa, jer Neosalon brine o vama! 

Sukladno regulativi EU dana 8. listopada  2020. godine ujutro u 5:00 sati izvršiti će se zamjena aplikacijskog certifikata Porezne uprave Fiskalcis novim certifikatom.

Ovim certifikatom CIS Porezne uprave potpisuje XML poruku odgovora koja sadrži JIR i koja se povratno šalje naplatnom uređaju obveznika fiskalizacije. Naplatni uređaj bi trebao nakon zaprimanja ove poruke provjeriti njen elektronički potpis uporabom javnog ključa Fiskalcis certifikata koji je obveznik fiskalizacije preuzeo na svoj naplatni uređaj. Korištenje aplikacijskih certifikata je važno radi uspostave sigurnosti i povjerenja s obje strane koje komuniciraju te se njime jedna drugoj predstavljaju.

Mi pratimo sve izmjene zakona i zato korisnici Neosalon fiskalnih blagajni mogu mirno spavati. Ističemo da je zakonska odgovornost svakog pružatelja usluga fiskalizacije korisnicima osigurati usklađivanje sa zakonskim promjenama, tako da je ova obavijest za korisnike Neosalona samo informativnog karaktera kako ne bi gubili vrijeme na pozive i slanje upita elektronskom poštom.

Za sve ostale obveznike fiskalizacije prenosimo obavijest da će javni ključ novog Fiskalcis certifikata Porezne uprave biti dostupan za preuzimanje od 1. listopada 2020. godine, a moći će se preuzeti kroz FINA tražilicu certifikata ili na Internet stranici Porezne uprave o čemu možete više pronaći na sljedećoj poveznici: https://www.porezna-uprava.hr/Lists/Vijesti/Vijest.aspx?ID=2984